Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond positief over uitspraak hof

28-04-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Consumentenbond2_03.jpg
De Consumentenbond reageert positief op de uitspraak die het Europese Hof in Luxemburg woensdag deed over woekerpolissen. Volgens de bond brengt de uitspraak extra compensatie voor gedupeerde klanten van verzekeraars een stuk dichterbij.
Minimumnormen
,,Het Europese Hof heeft met zijn uitspraak een belangrijke juridische verdedigingslinie van verzekeraars geslecht'', zegt Consumentenbond-directeur Bart Combée. ,,Het Hof oordeelt dat Nationale-Nederlanden zich bij de verkoop van beleggingsverzekeringen ook aan algemene ongeschreven fatsoens- en rechtsbeginselen had behoren te houden en dat de Nederlandse rechters en het klachteninstituut Kifid met de toepassing daarvan in de procedures mogen doorgaan. NN wilde juist dat het Europese Hof zou oordelen dat verzekeraars zich alleen aan minder strenge Europese minimumnormen hadden hoeven te houden.''
Gedupeerde verzekeringsklanten
De Consumentenbond probeert samen met claimbedrijf Wakkerpolis hogere vergoedingen los te krijgen voor gedupeerde verzekeringsklanten. ,,We willen dat NN de waarde van alle woekerpolissen opnieuw berekent, maar dan tegen eerlijke, redelijke voorwaarden'', zegt Adriaan de Gier, advocaat van Wakkerpolis. NN heeft in totaal circa 500.000 polissen verkocht die in aanmerking komen voor extra compensatie met een totale schade van tenminste 3 miljard euro, aldus De Gier.
Woekerpolis.nl
Ook de Vereniging Woekerpolis.nl, een andere claimorganisatie, is blij met de uitspraak. ,,Het Hof maakt korte metten met het standpunt dat verzekeraars op basis van Europese wetgeving geen informatie aan klanten mochten verstrekken'', stelt voorzitter Ab Flipse. Hij verwacht dat er binnen een jaar meer duidelijkheid komt voor woekerpolisgedupeerden. De rechtbank Rotterdam heeft volgens hem namelijk in de collectieve procedure van zijn vereniging tegen NN laten weten binnen die termijn uitspraak te willen doen. ANP
Meer over dit onderwerp : Dossier Woekerpolis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!