Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Elektrische auto nog in lage versnelling

26-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autoopladen_02.jpg
De ANWB opent donderdag een netwerk van zes oplaadpunten in ons land. De elektrische auto kan daar in ongeveer 20 minuten worden ,,bijgetankt''. Het zal er voorlopig niet storm lopen. In ons land rijden tot dusver een kleine 1500 volledig elektrische auto's rond.
Het grote voordeel van elektrisch rijden zijn, zeker in deze tijd van hoge benzineprijzen, de brandstofkosten. Een elektrische auto gooi je voor een paar euro vol. Een nadeel, de lange oplaadtijd van zes tot acht uur, wordt nu dus aangepakt.
Niet genoeg
Maar het lijkt nog altijd niet genoeg voor een echte doorbraak. De elektrische auto lijkt nog vooral in trek voor autoparken van bedrijven, die een klein gebied moeten bestrijken; dus voor klussen als post bezorgen of vuilnis ophalen.
De ANWB verwacht dat het aantal elektrische auto's in 2015 zal uitkomen op 20.000. Daarna kan het hard gaan, als de batterijen van de auto minder duur worden en de elektro-auto binnen het financiële bereik komt van een breder publiek.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!