Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NN blijft bij standpunten na Europees vonnis

29-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nationale_Nederlanden_04.jpg
De uitspraak van het Europees Hof van Justitie verandert niets aan de standpunten van Nationale-Nederlanden (NN) ten aanzien van de woekerpolisaffaire. Dat liet de verzekeraar woensdag in een reactie weten.
Fatsoensregels
Volgens NN bevestigt het vonnis dat bovenop Europese regels voor de informatievoorziening aan klanten met een levensverzekering, alleen aanvullende normen mogen gelden die duidelijk omschreven staan in nationale wetgeving. Bij de ongeschreven fatsoensregels waar de klager zich op beriep, is dat volgens het bedrijf niet het geval.
Nederlandse wet
NN meent dat het zich altijd heeft gehouden aan de Nederlandse wet, en vindt dat aanvullende eisen aan de informatievoorziening niet met terugwerkende kracht kunnen worden opgelegd. De verzekeraar blijft naar eigen zeggen actief klanten met een omstreden beleggingsverzekering benaderen om tot een passende oplossing te komen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!