Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rijden met elektrische auto veel beter te doen

29-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_achterlicht_15.jpg
De elektrische auto wordt steeds interessanter voor consumenten. Dat schrijft dagblad Metro op basis van ervaringen van de ANWB en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.
Momenteel is bijna 60 procent van de ritjes met een elektrische auto korter dan 10 kilometer en is 90 procent minder dan 50 kilometer. Met één opgeladen accu is dat prima te doen: daar kan gemiddeld 170 kilometer mee gereden worden.
Het slechte imago van de elektrische is daarom onterecht, vinden de organisaties. Een woordvoerder van Milieu Centraal: ,,Automobilisten kunnen dus zonder veel problemen overstappen naar een elektrische auto. Bovendien kunnen ze dat combineren met een deelauto of een huurauto voor incidentele lange ritten.''
Het aantal elektrische auto's is de afgelopen jaren fors toegenomen. Vooral de verkoop van zogeheten hybride auto's, elektrische auto's die ook een dieselmotor hebben, nam een vlucht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!