Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verzekeraars: beroep woekerpolis moet blijven

07-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_84.jpg
Consumenten die klachten hebben over hun beleggingsverzekering moeten een beroep kunnen blijven doen op de ombudsman. ,,Het gaat daarbij wel om specifieke individuele gevallen'', zei een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars vrijdag.
Specifieke gevallen
Volgens het verbond moeten consumenten die bijvoorbeeld niet goed zijn ingelicht door een tussenpersoon bij de aanschaf van een woekerpolis en daar een klacht over hebben, terechtkunnen bij de ombudsman. "Dit soort specifieke gevallen kun je gewoon niet opnemen in een collectieve regeling", zei de woordvoerder.
Geen heil
Financieel Ombudsman Nol Monster heeft laten weten dat hij geen heil meer ziet in bemiddeling in woekerpoliszaken. Hij schrijft dat in een brief aan ongeveer 150 consumenten die een klacht daarover bij hem hadden neergelegd.
Kort door de bocht
Het verbond wil zo snel mogelijk met de ombudsman om de tafel om hierover te praten. "Wij vinden dit een beetje kort door de bocht. Hij had dit ook eerst even met ons kunnen overleggen", aldus de woordvoerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!