Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

 • Terugkijken: Alle uitzendingen over de onveilige ketel van Ferroli

  De levensgevaarlijke ketels van Ferroli

  Ferroli uitzending

  Kassa heeft twee uitzendingen gewijd aan de gevaarlijke cv-ketels van Ferroli. Hieronder een tijdlijn. Bekijk de fragmenten of lees de informatie terug.

  21 september 2019 → Leestip: Onderzoek cv-ketel Ferroli laat op zich wachten

  Het onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit naar oudere modellen cv-ketels van het merk Ferroli laat te lang op zich wachten. Een Kamermeerderheid verzocht minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in een motie van eind mei ervoor te waken dat dit onderzoek nog voor de zomer afgerond zou zijn. Dat is tot op heden echter niet gebeurd. Bij de redactie van Kassa blijven de calamiteiten ondertussen binnenstromen.

  20 april 2019 → Leestip: Kassa overhandigt dossier meldingen Ferroli aan NVWA

  Kassa besteedde inmiddels twee uitzendingen aan cv-ketels van het merk Ferroli die levensgevaarlijk kunnen zijn. Er hangen circa 150.000 van deze ketels in ons land. We overhandigen een dossier van alle meldingen aan de NVWA.

  6 april 2019 → Leestip: Tienduizenden huurders in onzekerheid over ‘levensgevaarlijke’ cv-ketel van Ferroli

  Woningcorporaties laten tienduizenden huurders in grote onzekerheid verkeren door de ‘levensgevaarlijke’ cv-ketels van Ferroli in hun woningen niet op korte termijn te vervangen. Deze kunnen spontaan in de brand vliegen. Het gaat om ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum voor 2011. In ons land zijn circa 150.000 van deze apparaten geïnstalleerd in vooral huur- en nieuwbouwwoningen. Bekijk de video hieronder:

  16 maart 2019 → Leestip: Oudere modellen CV-ketels van Ferroli ‘levensgevaarlijk’

  In Nederland hangen volgens deskundigen circa 150.000 cv-ketels van het merk Ferroli die levensgevaarlijk kunnen zijn. Het gaat om cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Kassa besteedt zaterdagavond aandacht aan de onveilige ketels van Agpo Ferroli. Bekijk de video hieronder: