Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

 • Terugkijken: alle uitzendingen over de slimme gasmeter

  Onveilige slimme gasmeters

  Schermafbeelding 2018-01-16 om 16.41.54

  Kassa heeft vier uitzendingen gewijd aan de onveilige gasmeter van Landis+Gyr. Bekijk ze hier terug.

  28 oktober 2017 → Leestip: Tienduizenden slimme gasmeters vervangen na twijfels over veiligheid

  Emeritus-Hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding Ben Ale van TU Delft en onafhankelijk technische onderzoeker Peter Coppes van C+B advies zeggen tegen Kassa dat er ernstige veiligheidsrisico’s aan de slimme gasmeters zitten. Het gaat om de meters van het merk Landis+Gyr G4/G6 (4.2 generatie). Daarvan zijn er 40.000 in Nederland geplaatst met een defect. Bekijk de video hieronder.

  4 november 2017 → Leestip: Netbeheerders ontkennen risico’s onveilige gasmeter

  Netbeheerders maken geen haast met de vervanging van tienduizenden gasmeters van het merk Landis+Gyr G4/G6 terwijl volgens deskundigen sprake is van ernstige veiligheidsrisico’s. Het CDA, GroenLinks en de SP dringen er bij minister Wiebes op aan om snel uitspraak te doen over de noodzaak om de gasmeters onmiddellijk te vervangen. Bekijk de video hieronder.

  18 november 2017 → Leestip: Geen toezicht op veiligheid slimme gasmeter

  Sinds de introductie van de slimme gasmeter in 2012 is er geen toezicht op de veiligheid van deze meter geweest. Wie toezicht moet houden staat niet duidelijk omschreven in de Gaswet. Dit blijkt uit een rondgang van Kassa langs toezichthoudende instanties. Bekijk de video hieronder.

  16 december 2017 → Leestip: Minister Wiebes laat nog meer gevaarlijke gasmeters vervangen

  De netbeheerders moeten nog eens 17.000 slimme gasmeters van het merk Landis en Gyr (de G4/G6 van de 4.2 generatie) vervangen. Dat moet gebeuren voor 1 april. 1500 van deze meters moeten onmiddellijk worden vervangen omdat ze een direct veiligheidsrisico vormen. Bekijk de video hieronder.