Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Actuele artikelen in dit dossier

dartbord pijl 930x520
Kassa XL: De Fuik van Facebook

Wat is micro-targeting?

Misschien is het je wel eens opgevallen. Er verschijnt een politieke advertentie in je Facebooktijdlijn.

  • Kassa XL: De Fuik van Facebook

    In 'De Fuik van Facebook' (zaterdag 9 juni 19.05 uur NPO1) komt de actualiteit rond Facebook aan bod. Er is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit zoveel data verzameld over mensen als door Facebook. Maar gaat Facebook wel op een veilige en verantwoorde manier om met deze data? Laat het schandaal rondom Cambridge Analytica niet vooral zien dat het techbedrijf veel te groot en invloedrijk is geworden? Onschuldige Facebookgebruikers die zelf in de problemen zijn gekomen delen hun verhaal en experts leggen uit hoe Facebook opzettelijk verslaving in de hand werkt. Ook laat Kassa XL zien hoe politieke partijen in Nederland de grenzen opzoeken om de kiezer op Facebook te bereiken. Bekijk hier de uitzending.

Facebook 930
Kassa XL: De Fuik van Facebook

10 tips om een nepprofiel op Facebook te herkennen

Op Facebook zijn oplichters actief. Vaak hebben zij een nepprofiel. We zetten tien tips op een rij om een nepprofiel te herkennen.

Facebook logo 930x520
Kassa XL: De Fuik van Facebook

Hoe beperk je de hoeveelheid data die Facebook over je te weten komt?

Facebook weet veel over je en haalt die kennis voor het grootste deel uit de interactie. We laten zien hoe je de hoeveelheid data kunt beperken.

Facebook logo 930x520
Kassa XL: De Fuik van Facebook

Hoe gebruik je Facebook op een veilige manier?

De privacy instellingen zijn verspreid over een aantal pagina’s van je Facebookprofiel. We wijzen je op de belangrijkste instellingen.

Meer artikelen