Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

 • De kattenvoerbak en tandenborstel worden slim!

  De beste tips en lijstjes

  CES 930x520

  Afgelopen weekend vond de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas plaats. Op deze beurs komen bedrijven uit de techsector bij elkaar om hun nieuwste innovaties te tonen. Naast ‘standaard’ vernieuwingen voor producten als tablets en smartphones, worden hier ook opvallende gadgets gepresenteerd. Wij zetten vijf opmerkelijke op een rij!


  1) Automatische kattenvoerbak
  Katteneigenaren met vakantieplannen stuiten vaak op het probleem om iemand te vinden die voor het beestje kan zorgen. De Kickstarter Catspad is een voerbak die automatisch het eten en drinken van je kat bijvult. Via een app kan het baasje aangeven hoeveel de kat mag eten en dit wordt automatisch bijgevuld als de kat in de buurt van het bakje komt. De app heeft ook een controlefunctie om te zien hoeveel het dier al heeft gegeten.


  2) Slimme haarborstel
  Withings brengt een slimme haarborstel op de markt. Deze borstel gebruikt sensoren om te controleren wat voor zorg je haar nodig heeft. Met de sensoren wordt gemeten hoeveel druk je uitoefent en hoe nat je haar is. Ook wordt er gekeken of er een patroon te zien is in de manier van hoe je kamt.


  3) Gestuurde vuilnisbak
  Simplehuman komt met een vuilnisbak die je met je stem kan sturen. Zo gaat de klep automatisch open als je “open can” roept. Dit is een minder spannend dan de app die erbij zit. Deze houdt bij hoeveel zakken je nog hebt, geeft een reminder wanneer ze bijna op zijn en biedt de mogelijkheid om online nieuwe vuilniszakken te bestellen.

   


  4) Zelflerende tandenborstel
  Slimme tandenborstels bestaan al een tijdje, maar de nieuwste tandenborstel werkt anders dan zijn voorgangers. De Kolibree Ara is een zelflerende tandenborstel die in de gaatjes houdt hoeveel druk je op de borstel uitoefent en welke tanden je meer of minder poetst.  5) Rugtas met display
  POP-I komt met een rugtas die een display op de achterkant heeft. Met een app op je telefoon kan je afbeeldingen of stukjes tekst uploaden naar het display. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het lopen met mensen die achter je lopen communiceren zonder je steeds om te hoeven draaien of te schreeuwen.

  Bron: CES/Android World/iPhoned

Gerelateerde artikelen