Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

 • Belbus: Glas-in-loodramen verdwijnen bij Manders Totaal Kozijnen

  Rubriek: Belbus

  Renze

  Eind 2017 laat Marieke Ordelmans nieuwe kozijnen zetten door het bedrijf Manders Totaal Kozijnen. Het bedrijf haalt haar glas-in-loodramen er tijdelijk uit om deze tussen dubbel glas te zetten. Inmiddels is Marieke anderhalf jaar verder en heeft ze haar geliefde glas-in-loodramen nog steeds niet terug.

  Twee jaar geleden kocht Marieke samen met haar vriend haar droomhuis in Tilburg. Ze is helemaal verliefd op de oude elementen, zoals de prachtige glas-in-loodramen. Omdat deze ramen erg koud zijn, gaat ze met Manders Totaal Kozijnen in zee om nieuwe kozijnen met dubbel glas te laten zetten. Marieke betaalt €9.500,- vooraf. De overige 10 procent, zo'n 1000 euro, hoeft pas als alles af is.

  Verdwenen

  In november 2017 komt het bedrijf langs voor de kozijnen. Het glas in lood nemen ze mee. Daarna blijft het stil. Marieke heeft veelvuldig contact via WhatsApp met de eigenaar, Rob Noten. Hij doet haar verscheidene beloftes en belooft keer op keer dat het goed komt. Vanwege allerlei (privé)problemen zou het terugzetten van het glas in lood vertraging oplopen. Verscheidene redenen passeren de revue, maar een oplossing wordt niet geboden. Volgens de heer Noten komt het allemaal goed, maar Marieke heeft er geen vertrouwen meer in. Haar glas in lood is verdwenen.

  Maat is vol

  In de zomer van 2018 is de maat vol voor Marieke: ze besluit het bedrijf in gebreke te stellen. Hier krijgt ze echter geen enkele reactie op en dus besluit ze haar rechtsbijstand in te schakelen. De rechtsbijstandsadvocaat stuurt in het najaar tweemaal een brief waarin ze Manders Totaal Kozijnen sommeert met een oplossing te komen. Ook hierop blijft elke vorm van reactie uit.

  Marieke staat op het punt om een rechtszaak te starten, maar dit kost natuurlijk ontzettend veel tijd en moeite. Tijd dus om de Belbus in te schakelen!

  Geen reden

  Eigenaar Rob Noten zegt het glas in lood voor Kassa klaar te zetten. Als Renze en Marieke bij het bedrijf aankomen is het echter angstvallig stil bij Manders Totaal Kozijnen. Niemand is aanwezig.

  Als Marieke goed kijkt ziet ze plots haar kozijnen achter het staan. Buiten, tegen de gevel van het bedrijf aan! Ze besluiten de heer Noten te bellen. De eigenaar van het bedrijf geeft geen duidelijke reden voor de vertraging van maar liefst een half jaar. Wel biedt hij zijn excuses aan en belooft hij de kozijnen zo snel mogelijk alsnog te plaatsen. Hij zegt Marieke een mail te gaan sturen met daarin een datum om de glas-in-loodramen te gaan zetten. De overgebleven tien procent (1000 euro) hoeft Marieke niet meer te betalen als excuus voor de enorme vertraging. Uiteraard houdt Kassa de situatie scherp in de gaten!

  Heb jij ook de Belbus nodig? Mail dan naar belbus@bnnvara.nl en wie weet staat Belbusboy Renze binnenkort bij jou op de stoep!