Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Problemen met e-bike van Amslod

01-04-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1847 keer bekeken
  •  
belbus 930x520
Marjon van Alfen werkt als activiteitencoördinator in Utrecht en gaat altijd sportief met de fiets naar haar werk. Omdat het een aardig eind rijden is, wil ze graag wat ondersteuning tijdens het fietsen en kiest ze voor een e-bike. Ze gaat opzoek naar een elektrische fiets met een goede actieradius voor een leuke prijs. Op de website van het bedrijf Amslod ziet Marjon een mooie fiets die aan al haar wensen lijkt te voldoen en uiteindelijk komt er in mei 2016 een verkoper van Amslod aan huis waarbij ze deze e-bike koopt.
E-bike
Op de website van Amslod staat dat de fiets op één volle accu tot 150 km kan rijden. En omdat Marjon er zeker van wil zijn dat ze op één accu lange afstanden kan fietsen, vraagt ze specifiek aan de verkoper hoeveel kilometers ze kan fietsen met de hoogste stand. De verkoper geeft aan dat de fiets zeker 100 kilometer kan rijden op een accu in de hoogste stand. Helaas werkt de fiets niet helemaal volgens Marjons verwachting. Ze fietst vaak in de hoogste ondersteuning - stand 9 - en dan blijken het aantal kilometers erg tegen te vallen. Naast de teleurstellende actieradius, valt de ondersteuning ook regelmatig uit, geeft de display foutieve batterijwaardes aan en valt de accu soms uit als het regent. Om deze problemen te verhelpen neemt Marjon contact op met Amslod. Maar liefst vijf keer komt een monteur langs en de fiets wordt twee keer teruggestuurd naar de fabriek. Een oplossing lijkt helaas niet te komen. Uiteindelijk biedt Amslod Marjon een extra (tweede) accu aan, zo zouden de accuproblemen zijn verholpen en kan Marjon langere tijd fietsen door onderweg de accu’s te verwisselen. Maar deze extra accu weegt 3 kilo en Marjon kan die niet kwijt op haar fiets. Geen goede oplossing dus. Dan roept Marjon de hulp in van de Belbus.
Belbus
Het is niet de eerste keer dat de Belbus een bezoek brengt aan Amslod. Al twee keer eerder zijn wij langs geweest om consumenten bij te staan in conflicten met dit bedrijf. Wanneer Amber in gesprek gaat met de woordvoerder van Amslod ontstaat er een verhitte discussie. De woordvoerder trekt de argumenten van Marjon in twijfel en zegt dat hij haar niet gelooft. Toen Amslod de fiets in reparatie had genomen werkte de fiets gewoon goed. Hij geeft aan dat wanneer iemand op de hoogste stand fietst, de actieradius maximaal 50 km/u zal zijn. De actieradius die op de website en eerder door de verkoper zijn gecommuniceerd zouden de kilometers zijn die je kan rijden wanneer je de fiets in een lichtere stand gebruikt. Deze getallen lopen ook weer uit elkaar en het blijft onduidelijk hoeveel kilometers je nou echt met één accu kan fietsen.
Oplossing
Het lijkt er even op dat we er niet uit gaan komen met de woordvoerder. Uiteindelijk komt hij gelukkig toch over de brug. Amslod neemt de fiets terug en betaalt aan Marjon het aankoopbedrag terug.
Hulp
Heb jij ook de Belbus nodig? Mail je verhaal naar  belbus@vara.nl  of twitter  @kassa_vara .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!