Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemeente Delft deelt onterecht boetes uit

  •  
11-10-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
195x90_bord.jpg
Carla Lops werkt in een schoenenwinkel en heeft een parkeervergunning in Delft. Ze parkeert altijd op hetzelfde parkeerterrein, midden in het centrum. Zo ook op maandag 16 juni 2014. Toen zij terug kwam van haar werk zat er een bekeuring onder de ruit terwijl ze met haar vergunning op dat tijdstip gewoon daar mag staan.
Vreemde procedures
De partner van Carla, John Lops, belt de gemeente Delft en krijgt te horen dat zij in hun recht staan. Om haar gelijk te krijgen, moet Carla bezwaar maken. Voor ze dat kan doen moet ze eerst de boete betalen. Dus dat doet ze dan maar.
Dubbele fout
Tot haar frustratie werd dit bezwaarschrift vervolgens afgewezen. Carla heeft een parkeervergunning waar ze op een maandag de hele dag mag parkeren. De gemeente heeft niet alleen onterecht een boete gegeven, maar ook onterecht het bezwaarschrift afgewezen.
Meer gedupeerden
Het is totaal onduidelijk voor de gemeente en handhavers waar je mag parkeren. Carla is niet de enige die een boete heeft gekregen. Er is zelfs een belangenorganisatie die opkomt voor de mensen die een onterechte parkeerboete hebben gekregen. Henk van Bergen van werkgroep Platform Parkeren vertelt ons dat dit probleem veel vaker voorkomt.
Sorry
Wethouder Lennart Harpe van Verkeer en Vervoer erkent dat er twee keer een fout is gemaakt. Carla en John krijgen excuses, een bloemetje en hun geld terug. De gemeente werkt momenteel aan een evaluatie van het parkeerbeleid en besluit begin volgend jaar of er aanpassingen moeten worden doorgevoerd.
Hulp nodig?
Zit jij ook met een probleem en kom je er niet uit? Schakel de Belbus in! Mail naar belbus@vara.nl of schrijf naar Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!