Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

 • Huis onder water? Breng je situatie in kaart!

  195x90_huis_07.jpg
  Deze week werd bekend dat het aantal gedwongen huizenverkopen vorig jaar is gestegen met 6%. Volgens de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning gaat het om bijna 4800 (4792) woningen. Om mensen in een dergelijke situatie te ondersteunen lanceert de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK), de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren de site Huisonderwater.eu.

   
  "De site is voor iedereen met betalingsproblemen of een huis dat onder water staat. We zien in de praktijk dat er veel en hoge restschulden zijn die mensen onmogelijk af kunnen betalen. DNB zei deze week dat één miljoen huizen onder water staan. Als je huis onder water staat geeft dat veel onzekerheid. In paniek kunnen mensen rare keuzes gaan maken", zegt voorzitter Joke de Kock.

   

  Huisonderwater.eu biedt hulp bij het in kaart brengen van de persoonlijke situatie, bevat advies en oplossingen om uit de problemen te komen, geeft een overzicht van de actuele regelgeving en biedt een overzicht van alle betrokken organisaties waar huizenbezitters kunnen aankloppen voor informatie en hulp als ze vragen hebben over een mogelijke restschuld of bij betalingsproblemen.

Fragment