Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

 • Test: supersnelle steps

  Rubriek: Tests

  195x90_step.jpg
  Het is de nieuwe rage onder kinderen: een step met aandrijvingsmechanisme. Al generaties lang steppen kinderen door de straten, maar door het nieuwe aandrijvingssysteem kun je snelheden tot wel 15 kilometer per uur bereiken met je stepje. Hoe goed werken deze stepjes nu eigenlijk en welke is de beste aankoop?

  Deskundigen

  De parkeergarage van de Jaarbeurs in Utrecht is de ideale locatie om deze vliegensvlugge stepjes eens grondig te testen. Vincent Gooijker, stepdeskundige en eigenaar van Gooijker Step Trading neemt samen met Niels van Ekeren, Sue en May Eveloo, Jamie van Dijk en Jens HenDic van Stepteam High Level de steppen onder de loep. Ze letten op veiligheid, snelheid, gewicht en stevigheid van het frame.

  Waar kan je ze krijgen?

  De verschillende merken van deze aangedreven stepjes zijn in vrijwel alle speelgoedwinkels en via bol.com verkrijgbaar. Je kunt zo ook online bestellen via toysxl.nl.

  Uitslag

  MerkCijferPrijsOpmerkingen
  1.Rockboard8,6€199,99Heeft een stevig en veilig frame. Is makkelijk zelf in elkaar te zetten door kinderen. Gaat heel erg hard door de soepele beweging van het board. De remmen werken goed. Enige nadeel: de prijs is aan de hoge kant.
  2.Space scooter7,3€129,99Heeft een stevig en veilig frame. Hulp van ouders bij het in elkaar zetten is nodig. Gaat erg hard en het board beweegt soepel. De remmen werken niet optimaal. Prijs ligt in de middenmoot.
  3.Space pedaler6,7€129,99Heeft een redelijk frame, wel minder stevig dan de nummers één en twee. Kost zelfs voor volwassenen moeite om de eerste keer in elkaar te zetten. Kan hoge snelheden bereiken, maar de remmen werken niet goed. Prijs ligt ook in de middenmoot.
  4.Sky scooter5,3€99,99Heeft een stevig frame, maar met als nadeel dat deze niet verstelbaar is en hierdoor snel te klein voor de wat oudere kinderen. Kan vrij hard en de plankjes bewegen soepel. Ook deze zijn wat klein, dus kinderen met grote voeten hebben meer moeite. De remmen werken niet optimaal. Hoort tot een van twee goedkoopste.
  5.Kicktail2,0€99,99Heeft eens stevig frame, maar het plankje is heel erg glad. Hierdoor gebeuren snel ongelukken. Kan makkelijk in elkaar gezet worden. Hoge snelheden zijn onmogelijk te bereiken. Met je voet steppen gaat veel sneller dan met het speciale pedaal. De remmen werken bijna niet. Deze hoort ook tot de goedkoopste step met aandrijving.

Fragment