Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

 • Veel klachten over E-thermostaat Essent

  essent logo 930 520

  Over een paar dagen moet er ineens betaald worden voor de app van de Essent E-thermostaat. Veel klanten van de energieleverancier klagen erover. Essent zou zich niet aan haar beloftes houden dat de app gratis zou zijn.

  Buitenshuis temperatuur aanpassen

  De E-thermostaat is door zo’n 50.000 mensen gekocht, Essent verkocht het apparaat van 2011 tot in 2017. Veel mensen die nu klagen geven aan de slimme thermostaat te hebben aangeschaft vanwege de app. Ze vinden het makkelijk om buitenshuis met de smartphone de temperatuur te kunnen aanpassen.

  Gratis wordt abonnement

  Maar halverwege december ontvingen de gebruikers een bericht dat Essent met de ondersteuning van de app zou stoppen. Als er genoeg animo was wilde I.C.Y., de fabrikant van de E-thermostaat, de service wel doorzetten tegen 1,95 per maand.

  Tegemoetkoming

  Nadat Kassa belde met Essent heeft de energieleverancier besloten klanten iets ruimer tegemoet te komen. Klanten die na 1 februari 2017 de thermostaat hebben aangeschaft krijgen gratis een nieuwe slimme thermostaat van Honeywell. Mensen die de thermostaat 2 tot 5 jaar geleden hebben gekocht kunnen de Honeywell met 100 euro korting kopen. Aanvankelijk was Essent alleen van plan om mensen die korting te geven als ze ook een energiecontract hadden bij de energieleverancier. Een deel van de mensen die de E-thermostaat kochten is echter al overgestapt naar een nieuwe leverancier.

  Op deze pagina van Essent kunnen gedupeerde klanten zich aanmelden voor de gratis thermostaat of de korting.

Fragment