Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wel een parkeervergunning, toch een parkeerboete

05-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1202 keer bekeken
  •  
parkeren 930x520
De gemeente Rotterdam heeft het afgelopen jaar een recordaantal parkeerboetes uitgedeeld. En dat levert de gemeentekas dit jaar naar verwachting 17,6 miljoen euro op. Ruim 5 miljoen meer dan het jaar daarvoor. En dat komt – volgens de gemeente – door de scanauto’s die nu een jaar in de stad rondrijden. Dat de kas zo gespekt wordt, komt vast ook omdat het heel moeilijk is om je geld terug te krijgen als een boete onterecht is opgelegd. Dan volgt er een hele bureaucratische procedure...
Paarse krokodil
Suzanne en Rebecca wonen in het centrum van Rotterdam en ze hebben een parkeervergunning. De kosten daarvoor worden automatisch afgeschreven. Toch hebben ze parkeerboetes ontvangen. Je zou denken dat je dat zo oplost met een telefoontje naar de gemeente. Maar niets is minder waar. Hoewel de ambtenaar kan zien dat de parkeervergunning is betaald en je ten onrechte bent beboet, moet je toch de boete van € 60,- betalen. En om dat geld terug te krijgen, moet je bezwaar indienen via een omslachtige procedure, terwijl je al zeker weet dat je in het gelijk wordt gesteld. Om gek van te worden.
Gemeente Rotterdam
De gemeente wijt het aan een incidenteel software-probleem en zegt dat het inmiddels is opgelost. Maar daar hebben wij onze bedenkingen bij. Wij hebben meerdere mensen gesproken die dit – ook onlangs nog – is overkomen. Het is in ieder geval geen incident. Lees hier de gehele reactie van de gemeente Rotterdam.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!