Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Test: Welke long lasting lippenstift is het best?

  •  
01-12-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
8590 keer bekeken
  •  
lipstick 930
Tijdens de feestdagen wil je er natuurlijk extra mooi uitzien, dan is het wel zo fijn als je lippenstift ook echt het complete kerstdiner overleeft. Veertien dames testten voor Kassa zeven merken long lasting lipstick om te zien welke lippenstift haar claim nu écht waarmaakt.
Geen droprand
Zeven merken long lasting lippenstift worden onder de loep genomen. De testers krijgen per tweetal hetzelfde merk lippenstift op, aangebracht door een visagist. De juryleden die de lippenstiften beoordelen zijn Amanda Rijff en Jimmy Stam. Amanda Rijff is master make-up artist en zelf gek op lippenstift. Via haar Youtube kanaal en op Instagram deelt zij haar make-up creaties. Amanda gaat er bij de test op letten dat de lippenstift in zijn geheel mooi blijft, en niet een randje om de lippen geeft waarbij de kleur op de rest van de lippen vervaagd is. Haar mede jurylid Jimmy Stam is make-up artist en docent, vaak te vinden op de sets van fotoshoots en videoclips. Jimmy vindt het belangrijk dat long lasting lippenstift de lippen er niet droog uit laat zien. 
Uiteenlopende resultaten
De long lasting lippenstiften die getest worden zijn algemeen verkrijgbaar en van verschillende prijsklassen. De goedkoopste lippenstift uit de test kost €2,39, de duurste ruim 39 euro. De long lasting lippenstiften claimen een hele dag mooi te blijven, en daarbij eten en drinken te kunnen doorstaan. De testers krijgen even na het aanbrengen koffie met een gebakje, bij een paar lippenstiften is te zien dat er dan al veel achterblijft op de koffiekopjes. Na de lunch blijkt zelfs dat een aantal lippenstiften behoorlijk tot zeer vervaagd zijn. Daar tegenover blijkt dat er ook merken zijn die nauwelijks aangetast lijken te zijn. Na een korte activiteit worden de lippenstiften weer opnieuw bekeken. In totaal beoordeelt de jury de lippenstiften op drie momenten gedurende de dag. Uiteindelijk volgt het eindoordeel, elke lippenstift krijgt een eindcijfer op basis van de eerdere beoordelingen.
Het resultaat van de test
Uitslag
Prijs
Cijfer
1. Rimmel Provocalips 16h                                    Kleur: Kiss me you fool                    
€13,99
9
2. Maybelline Superstay 24h                      
Kleur: 510 Red Passion
€14,49
6
3. YSL Tatouage couture matte stain lipstick
Kleur: 01 Rouge
€39,27
5,3
4. Etos color care lipstick              
Kleur: La vie en rose
€3,99
5
5. L’oreal infallible lipstick                
Kleur: Red
€16,99
5
6. Essence ultra last instant colour lipstick
Kleur: nr. 12
€2,39
4,3
7. HEMA long lasting lipstick              
Kleur: nr. 6
€4,50
2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!