Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

12 tips voor goedkopere vliegtickets

04-04-2015
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
438 keer bekeken
  •  
930x520_vliegtickettips
Voor vliegtickets naar verre oorden of gewoon binnen Europa hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen. Je kan honderden euro's besparen! Wij hebben twaalf tips voor je op een rijtje gezet.
- We hebben de afgelopen weken 900 tarieven op vijf populaire boekingssites naar zes bestemmingen buiten Europa (daar zijn de marges het grootst) vergeleken. Daaruit kwam naar voren dat je het best op een dinsdag-/woensdag-/donderdagavond je ticket kan boeken. Dan zijn de tarieven het laagst. Dat heeft te maken met 'fluid pricing'. Er is overdag veel vraag naar tickets vanuit de zakelijke markt. 's Avonds minder, dus kan je lagere tarieven tegenkomen. Ook het weekend loont om te kijken voor een vlucht, want bij Vliegtarieven en Vliegtickets zagen we dat je in het weekend de hele dag net zoveel betaalt als doordeweeks in de avond. Uitspringer: Los Angeles. 's Avonds ging de prijs bij drie van de vijf met honderden euro's omlaag. Opvallend: Expedia is de duurste verkoper in onze vergelijking waarbij tickets 's avonds juist duurder zijn. Bij Ebookers zagen we minimale verschillen in het voordeel van de avond.
- Je vliegt het goedkoopst op dinsdag/woensdag/donderdag. Dat zijn de rustigste momenten. Voor een weekendtrip is bijvoorbeeld donderdag tot en met zondag goedkoper dan maandag tot en met vrijdag.
- Kijk voor Europese vluchten ook eens naar vertrek vanaf Rotterdam/Eindhoven/Maastricht of (voor intercontinentaal) over de grens vanaf Brussel en Düsseldorf. Je kan daarmee honderden euro's besparen. Noorderlingen kunnen kijken naar Bremen. Luxemburg heeft ook regelmatig leuke aanbiedingen, maar dan moet je voordeel wel enkele honderden euro's zijn wil het lonen. Als je met meerdere mensen reist kan het lonen om vanaf Luxemburg te vliegen. 
- 'Open jaw' kan je ook behoorlijk wat voordeel opleveren. Dat betekent dat je heen of terug van of naar een ander vliegveld vliegt. Voorbeeld: vlieg heen vanaf Amsterdam en terug naar Düsseldorf, Frankfurt, Brussel of een andere stad in Europa. Dit kan je zomaar een paar honderd euro schelen.  Treintickets   naar Nederland zijn er al vanaf €19 vanuit Düsseldorf, €39 vanuit Frankfurt en €26 vanuit Brussel .
- Abonneer je op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen. Daarin staan kortlopende aanbiedingen, zogenaamde flash sales, die maar een paar dagen geldig zijn. 
- Hou websites zoals  TicketspyVakantiepiratenWeflycheap  en  Paperflies  in de gaten. Zij speuren het net af naar goedkope tickets en vakanties.
- Een lowcost maatschappij is niet altijd goedkoper dan een reguliere luchtvaartmaatschappij. Ze landen vaak op afgelegen vliegvelden en dan ben je alsnog veel tijd en geld kwijt om in het centrum van de stad te komen.
- Op vergelijkingssites zoals Momondo, Kayak en Skyscanner kan je de boekingssite vergelijken. Je krijgt alleen niet altijd het laagste tarief. Voer dus ook eens dezelfde zoekopdracht bij de boekingssites zelf in. Dat kan zomaar enkele tientjes schelen.
- Stel een e-mail alert in op Kayak, Skyscanner en Momondo. Je krijgt dan een mailtje als jouw vlucht duurder of goedkoper wordt.
- Bij Ebookers en Expedia krijg je korting als je je hotel en vlucht tegelijkertijd boekt. 
- Waar je buiten Europa vaak veel goedkoper uit bent met een overstap is dat binnen Europa niet zo. 
- Je boekt gemiddeld 53 dagen van tevoren de goedkoopste tickets. Hier kan een paar dagen speling in zitten. Vergelijk meerdere boekingssites en vergelijkingssites, want ze tonen allemaal anderen tarieven. Tevens hebben luchtvaartmaatschappijen binnen Europa vaak scherpere prijzen dan boekingssites. Bij boekingssites komen nog er meestal nog boekingskosten bij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!