Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

25 miljoen euro extra voor cyberveiligheid

15-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 hacken privacy online
Het demissionaire kabinet trekt extra geld uit voor cyberveiligheid. Het gaat om structureel 25 miljoen euro, bevestigen Haagse bronnen. De extra investering wordt bekendgemaakt op Prinsjesdag.

Aanpak politie en Openbaar Ministerie

Het geld zal onder meer worden gebruikt voor de aanpak van cybercriminaliteit door politie en Openbaar Ministerie. Voor cyberveiligheid was eerder ook al 13 miljoen extra uitgetrokken.
Dit jaar klonken er meerdere oproepen voor forse investeringen in cybersecurity. D66-Kamerlid Kees Verhoeven wilde onder meer geld voor de politie om meer cyberrechercheurs aan te nemen en op te leiden. Voor een deltaplan cybersecurity wilde hij zelfs 125 miljoen euro vrijmaken.

Meer voor cyberveiligheid bedrijfsleven

MKB Nederland pleitte in juni voor miljoenen extra op de begroting van 2018 om het bedrijfsleven te ondersteunen in de strijd tegen cybercriminaliteit. Uit onderzoek in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bleek ook dat er meer investeringen nodig zijn in digitale veiligheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!