Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

45-plussers slaan aan op gratis loopbaantrajecten

45-plussers slaan aan op gratis loopbaantrajecten

De gratis loopbaanprojecten voor werkenden van 45 jaar en ouder zijn razend populair. Dat meldt BNR Nieuwsradio. Sinds januari van dit jaar mag iedere werkende 45-plusser zo'n loopbaantraject volgen ter waarde van 600 euro. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hier in totaal tot januari volgend jaar 14,5 miljoen euro voor uitgetrokken.

Van dat bedrag is 12,5 miljoen euro bedoeld voor werknemers, waarvan er al zo'n 4 miljoen is verbruikt. De andere 2 miljoen is gereserveerd voor trainingen voor leidinggevenden. Bij deze trainingen loopt het vooralsnog niet storm, aangezien er pas 94.000 euro aan is uitgegeven.

'Beste tijd ligt voor je'

Ester Leibbrand, voorzitter van loopbaanadviseur Noloc, denkt niet dat deze 45-plussers de loopbaantrajecten volgen omdat ze 'hun beste tijd gehad hebben'. ,,Waar hebben we het over?'', zei ze vrijdagmorgen tegen BNR. ,,Ik vind juist dat de beste tijd nog voor je ligt. Sommigen zijn heel nieuwsgierig en vragen zich af wat er nog meer in zit. Anderen zijn niet blij met hun baan, maar vinden het lastig om deze achter zich te laten zonder een nieuw aanlokkelijk aanbod.'' ANP