Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

75 landen onderhandelen over mondiale regels e-handel

25-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wit puntje
De EU-lidstaten en 47 andere leden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), waaronder de VS en Japan, gaan vanaf maart onderhandelen over mondiale regels voor e-handel. Dat hebben ze besloten op het World Economic Forum in Davos.
Ondanks de groei van dit soort handel zijn er geen wereldwijde regels voor. Doel is een wettelijk kader te maken waar consumenten en (kleinere) bedrijven mee uit de voeten kunnen. De groep landen gaat onder meer aan de slag met het weghalen van obstakels voor e-commerce, het verbeteren van het vertrouwen in online-aankopen, het bestrijden van spam en garanties voor de geldigheid van digitale contracten en elektronische handtekeningen.

Onlinehandel

De WTO als geheel bleek vorige maand op dit vlak niet in beweging te komen. EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) vindt het aantal partners bemoedigend. ,,Elektronische handel is een realiteit in de meeste hoeken van de wereld, dus het is onze plicht onze burgers en bedrijven van een voorspelbare, effectieve en veilige omgeving voor onlinehandel te voorzien.'' ANP
Vandaag leggen 400 fotojournalisten het werk neer. Ze luiden de noodklok over de alarmerend lage tarieven waarvoor ze hun werk moeten doen. Uit solidariteit voor onze collega-fotojournalisten zal Kassa vandaag tot 17:00 geen afbeeldingen bij de artikelen plaatsen. 

Meer over:

handel, online
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!