Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aanbiedingen ING op basis van betaalgedrag

05-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
ing bank logo 930x520
ING gaat zijn klanten aanbiedingen doen op basis van de af- en bijschrijvingen. Dat blijkt uit een aangepaste privacyverklaring van de bank. Het gaat alleen om aanbiedingen voor eigen diensten, laat de bank weten. Enkele jaren geleden speelde ING nog met plannen om klantgegevens met externe adverteerders te delen, maar daar is nu absoluut geen sprake van. Klanten worden de komende weken over de dienst geïnformeerd.
In de privacyverklaring noemt ING voorbeelden van momenten waarop een aanbieding zou kunnen volgen. "We analyseren uw betaalgedrag, en kijken dan bijvoorbeeld naar grote bedragen die worden afgeschreven van of bijgeschreven op uw rekening." Ook noemt de banken momenten als het kopen van een huis of het beginnen aan een eerste baan.

Zelf actie ondernemen

Een woordvoerder geeft aan dat de bank denkt dat klanten blij zijn met de dienst omdat die hun helpt. Willen ze niet dat de bank hun betaalgegevens analyseert, dan moeten ze zelf actie ondernemen. Volgens ING is zo'n zogeheten opt-outregeling toegestaan in dit geval. ANP

Meer over:

betaalgedrag, ing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!