Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aanklacht tegen gruweltoestanden kippenschuur

14-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip930x520
De dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een klacht ingediend tegen de omstandigheden in een kippenschuur met leghennen in de Noordoostpolder. Ze heeft er ook een recent gemaakt filmpje van online gezet.
Te zien zijn opééngepakte, wegkwijnende en vaak kale leghennen in zeer vieze omstandigheden. Ook lagen er dode beesten. ,,Het onderzoeksteam constateerde dat gestorven leghennen in verschillende staten van ontbinding verkeerden, sommige verregaand, en door hun soortgenoten in het bodemgaas waren getrapt", zegt Erwin Vermeulen van Animal Rights.

Verwerkt in snoep, pasta en sauzen

,,De leghen behoort tot de meest misbruikte dieren“, vult hij aan. De ‘kale legbatterij’ is in de EU wel verboden, maar er zitten volgens Animal Rights nog zes miljoen leghennen in ‘verrijkte kooien’ of ‘koloniekooien’, die amper beter zouden zijn. De schuur van het filmpje zou zo'n verrijkte kooi zijn. Eieren van deze kippen worden volgens Animal Rights nog wel in buurtwinkels of op markten verkocht en verder verwerkt in snoep, gebak, pasta, mayonaise, ei-likeur en sauzen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!