Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM legt boete op aan bestuurders EnergieFlex

25-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ACM logo 930x520
Leidinggevenden van het inmiddels failliete EnergieFlex moeten boetes betalen van 63.000 euro. De twee bestuurders en het bedrijf zelf zijn door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bestraft voor het in rekening brengen van afsluitkosten bij honderden klanten die hun prepaid energiecontract opzegden.

Kosten in rekening gebracht

Afsluitkosten in rekening brengen bij klanten met prepaid energiecontracten voor onbepaalde duur is volgens de ACM verboden. De praktijken van EnergieFlex zadelden klanten die van energieleverancier wilden wisselen op met extra kosten. De ACM rekent het de leiding van EnergieFlex ook aan dat door hun toedoen het vertrouwen in de energiemarkt is geschaad.
De boetes aan de twee ,,feitelijk leidinggevenden" van EnergieFlex werden met tien procent verlaagd, omdat zij hun overtreding hebben erkend en de boetes hebben geaccepteerd. De zaak kon daardoor eenvoudiger worden afgedaan. Aan Flexenergie, het bedrijf achter EnergieFlex, is een boete van 500 euro opgelegd. Deze boete is volgens de ACM zo laag omdat de firma failliet is. ANP

Meer over:

energieflex, boete, acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!