Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM: smeer zzp'ers geen zakelijke energiecontracten aan

19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ACM logo 930x520
Energiebedrijven moeten ophouden zzp'ers te verleiden zakelijke energiecontracten af te sluiten op het adres waar ze wonen. Veel zelfstandigen worden telefonisch benaderd met aanbiedingen, maar volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn ze in sommige gevallen juist duurder uit in plaats van voordeliger.
In de zakelijke contracten is namelijk een veel hogere opzegvergoeding vastgelegd. Dat zijn de kosten voor het voortijdig opzeggen van een energiecontract.
'Contracten aangepast'
De ACM roept alle energiemaatschappijen in een brief op de gewone, voor consumenten geldende opzegvergoedingen te hanteren voor zzp'ers, omdat ze meestal vooral als consument energie gebruiken aan huis. Als ze dat niet doen, kunnen ze een boete of dwangsom opgelegd krijgen.
De ACM zegt veel meldingen over de praktijken van energiemaatschappijen te krijgen. Energieleverancier Total heeft na gesprekken met de toezichthouder besloten de contracten van zzp'ers met zakelijke stroom aan te passen. Ook worden zzp'ers door Total gecompenseerd als ze door zakelijke contracten op kosten zijn gejaagd. 
Fragment Kassa
Kassa heeft eerder aandacht besteed aan de zogenaamde energiecowboys. Bekijk hieronder het fragment:

Meer over:

acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!