Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM tikt vijftien reisaanbieders op de vingers

01-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ACM logo 930x520
Vijftien reisaanbieders boden geen reisgarantie en zijn daarvoor op de vingers getikt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de autoriteit heeft de waarschuwing ertoe geleid dat de aanbieders nu alles geregeld hebben.
Het is voor een reisaanbieder verplicht om een garantieregeling aan te bieden aan reizigers die een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement boeken. Met zo'n regeling zijn consumenten hun geld niet kwijt als de aanbieder failliet gaat. Consumenten kunnen door de garantieregeling ook eventueel gerepatrieerd worden.

Last onder dwangsom

De namen van de reisaanbieders zijn niet bekendgemaakt door de ACM. De toezichthouders had bij zeven aanbieders een last onder dwangsom aangekondigd, maar de dwangsommen hoefden uiteindelijk niet betaald te worden.
Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM, zegt dat consumenten erop moeten kunnen vertrouwen dat reisaanbieders de garantie biedt die de wet vereist. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!