Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Activisten willen varkens uit fokkerij halen

13-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Varkens_930x520
Dierenrechtenactivisten van ‘Meat the Victims’ houden in Boxtel een varkensfokkerij aan de Brede Heide bezet. Ze eisen dat de eigenaar hen in staat stelt de gewonde varkens mee te nemen om die dieren te verzorgen. De actievoerders zijn niet van plan te vertrekken totdat hun eis wordt ingewilligd.
Volgens de woordvoerder van de actiegroep zijn veel dieren er slecht aan toe. ,,Er bevinden zich tientallen gewonde dieren binnen, waarvan vermoed wordt dat ze binnen een of enkele dagen komen te overlijden." Volgens Meat the Victims is deze fokkerij willekeurig voor de actie uitgekozen.

'Media toegang geven'

Ongeveer honderd mensen hebben zich binnen verschanst en eenzelfde aantal staat buiten het gebouw. De activisten willen ook de media toegang geven tot het gebouw om ,,de maatschappij te confronteren met het leed" dat volgens hen schuilgaat achter de deuren van de Nederlandse boerderijen.

Onderhandelingen

De politie voert onderhandelingen met de actievoerders en de eigenaar. ,,Alles is erop gericht om afspraken te maken met de dierenactivisten met als doel de bezetting op een rustige manier te stoppen," meldt de politie.
Er zijn geen berichten over geweld of aanhoudingen. De eigenaar van de fokkerij was niet bereikbaar voor commentaar. Er is nog geen aangifte gedaan tegen de actievoerders. ANP

Meer over:

varkens, fokkerij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!