Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Adblocker gaat ‘acceptabele’ advertenties verkopen

15-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
adblock plus 930x520
AdBlock Plus heeft zijn eigen adtechplatform gelanceerd. Hiermee kan het bedrijf, dat bedoeld is om advertentie te weigeren zelf advertenties maken en plaatsen. Hierover bericht Emerce.nl.
Gefilterd
AdBlock Plus komt met het ‘Acceptabele Ads Platform’, waarmee het bedrijf gefilterde advertenties toelaat. Deze advertenties moeten wel aan strenge eisen voldoen. Zo mogen de advertenties ‘niet irritant’ zijn.
Witte lijst
Eerder liet AdBlock Plus al sommige advertenties door. Bedrijven als Google betaalden enorme geldbedragen om op een geheten ‘witte lijst’ te komen.
Verbergen
Adblockers zijn extensies voor je webbrowser, die de pagina filteren en irritante advertenties verbergen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een filmpje op YouTube kijken zonder dat er eerst een reclame wordt afgespeeld. AdBlock Plus geeft aan dat de acceptabele advertenties ook uit te zetten zijn, maar dat bijna niemand dit doet.
Bron: Emerce
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!