Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Advies: gevaarlijke afslankpil niet innemen

05-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
676 keer bekeken
  •  
weegschaal2.jpg
Er is een gevaarlijke afslankpil in omloop die al na eenmalig gebruik kan leiden tot ernstige medische klachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt sporters en afvallers deze pil, genaamd Iomax, niet te slikken.
Klachten van gebruikers
Het vergiftigingencentrum van het UMC Utrecht heeft de afgelopen tijd veel klachten binnengekregen van gebruikers van Iomax, meldde de NVWA vrijdag. Al na één tablet kunnen bijwerkingen optreden zoals hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid, hoofdpijn en opgewonden gedrag, aldus de NVWA. Het middel, dat vermoedelijk amfetamineachtige stoffen bevat, is verboden. Het wordt onder meer gebruikt door bodybuilders.
Amfetamine
Het middel, dat vermoedelijk amfetamineachtige stoffen bevat, is verboden. Amfetamineachtige stoffen staan op de dopinglijst. De NVWA weet niet waar het verkocht wordt en roept kopers op dit bij hen te melden. De NVWA kan dan gericht optreden om mensen te beschermen tegen de verkoop van Iomax. Online melden kan via het Klantcontactcentrum van de NVWA. Bronnen: ANP/ Het NVWA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!