Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AH krijgt Belgische filialen niet verkocht

30-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ahold Delhaize 930x520
De samensmelting van de supermarktketens Albert Heijn en Delhaize in België wil niet vlotten. De Belgische mededingingsautoriteit bepaalde bijna een jaar geleden dat AH-moedermaatschappij Ahold acht van de 42 filialen in België moest afstoten, maar dat is nog altijd niet gebeurd.
Geen overnames
Omdat aan de voorwaarde niet is voldaan, blijven Albert Heijn en Delhaize vooralsnog concurrenten in België. Grote spelers als Carrefour en Colruyt hebben geen plannen om de vestigingen in onder meer Antwerpen, Gent en Turnhout over te nemen, schrijft de Gazet van Antwerpen maandag.
Onzekerheid  
Medewerkers van de supermarktketen zijn gefrustreerd omdat er niet zou worden geïnvesteerd. ,,Albert Heijn houdt ons aan het lijntje’’, zegt een personeelslid in de krant. ,,De onzekerheid maakt ons moe.’’
Bezig met afstoten 
Een woordvoerster van Ahold kon niet veel meer zeggen dan dat het verkoopproces loopt. ,,In maart is afgesproken dat wij winkels van de hand moesten doen. Daar zijn we mee bezig en dat doen we in goed overleg met de Belgische toezichthouder", aldus de woordvoerder. Over de inhoud van de onderhandelingen en de timing kon ze geen uitspraken doen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!