Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Akkoord over onkruidverdelger blijft weer uit

24-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
giftig930x520
Wederom zijn de EU-landen er niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de omstreden onkruidverdelger glyfosaat. De bal komt nu bij de Europese Commissie te liggen
Vergunning
De vergunning voor het pesticide loopt op 1 juli af. De Europese Commissie stelde drie weken geleden voor de licentie met achttien maanden te verlengen tot er een nieuw advies ligt over de gezondheidsrisico’s van glyfosaat. De verwachting is dat Brussel daar volgende week toe besluit, met als voorwaarde dat het gebruik in parken, speelplaatsen en tuinen wordt geminimaliseerd, evenals het sproeien op akkers net voor de oogst.
Exitplan
Greenpeace vindt dat de Commissie deze periode moet gebruiken om een ‘exitplan’ voor het mogelijk kankerverwekkende middel uit te werken, laat de milieuorganisatie vrijdag in een reactie weten.
Gevaar
Glyfosaat zit onder meer in de veelgebruikte onkruidverdelger Roundup. De agrarische sector waarschuwt dat de voedselvoorziening in gevaar komt zonder glyfosaat. Greenpeace stelt dat duizenden boeren aantonen dat onkruid prima is te bestrijden zonder glyfosaat. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!