Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Albert Heijn test winkels zonder kassa

06-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
albert heijn supermarkt 930x520
Albert Heijn gaat volgend jaar kassaloze winkels testen. Klanten kunnen dan spullen pakken in de winkel en weglopen, waarbij de verrekening automatisch gebeurt. De test gaat plaatsvinden bij AH to go-winkels.
AH to to's eerst
Welke techniek Albert Heijn gaat gebruiken is nog niet bekend, liet een woordvoerder van de supermarktketen weten naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. In eerste instantie richt het pilotproject zich op de AH to go-winkels omdat snelheid en gemak bij die winkels toch al belangrijk is. De komende jaren richt AH zich met deze pilot nog niet op gewone Albert Heijn-winkels.
Amazon 
De Amerikaanse internetretailer Amazon test al een winkel waarbij klanten niets hoeven te scannen. Als de mobiele telefoon van de klant bekend is, registreert die alle producten in het mandje. Ook camera's en sensoren houden in de gaten welke artikelen je meeneemt. Bij het verlaten van de winkel wordt dan automatisch betaald. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!