Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

'Spaarrente grote Nederlandse banken op termijn naar 0 procent'

'Spaarrente grote Nederlandse banken op termijn naar 0 procent'

Het is een kwestie van tijd alvorens grote banken zullen besluiten de spaarrente op nul te zetten. Vergelijkingssite Spaarrente.nl denkt dat onder meer Rabobank, ABN AMRO en ING nog dit jaar daartoe uiteindelijk zullen besluiten.

Triodos eerste met 0 procent
De Triodos Bank maakte woensdagochtend bekend dat ze de rente verlagen tot nul, waarover hier te lezen is. Volgens Spaarrente.nl heeft Triodos Bank, dat de rente per 3 april op 0 procent zet, een 'psychologische grens' doorbroken. De stap van Triodos komt voor de vergelijkingssite niet als een verrassing. De bank bood al de laagste rente en daarbij kiezen klanten juist voor Triodos uit idealisme, omdat het geld uitsluitend wordt belegd in duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijven en projecten.

Betalen voor sparen
Negatieve rentes verwacht Spaarrente.nl in elk geval nog niet. De vergelijkingssite wijst daarbij naar het Japanse voorbeeld, waar mensen hun geld van de bank haalden omdat ze moesten toeleggen op hun spaarrekening. Op de zakelijke spaarmarkt is het wel waarschijnlijk dat de rentes negatief gaan worden. ANP

Lees ook: Eerste bank verlaagt spaarrente naar 0 procent