Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alsnog supersnelrechtzittingen in Den Haag

02-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_recht
Het Openbaar Ministerie in Den Haag brengt dinsdag en woensdag alsnog drie zaken voor de zogenoemde supersnelrechter wegens gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling. Het gaat in twee zaken om verdachten die politiemensen zouden hebben beledigd of bedreigd. In een geval gaat het om een mishandeling, aldus de persofficier van justitie.
Eigenlijk niet
Aanvankelijk liet het OM op nieuwjaarsdag weten dat er geen supersnelrechtzittingen zouden zijn, maar deze drie zaken zijn pas na inventarisatie ingezonden, luidt de verklaring van het OM.
Weinig onderzoek
Zaken die juridisch eenvoudig van aard zijn en weinig onderzoek vergen, worden binnen drie dagen en 15 uur voor de supersnelrechter gebracht. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld het gooien van vuurwerk, vernieling en geweld tegen personen met een publieke functie.
Meer dan vorig jaar
De politie bracht na een eerste inventarisatie tijdens de laatste jaarwisseling 344 zaken aan bij het Openbaar Ministerie. Dat zijn er meer dan tijdens de voorgaande jaarwisseling (276). ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!