Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Android smartphones lopen ver achter met veiligheidsupdates

12-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
smartphone apps android LG 930 x 520
Android gebruikers krijgen te weinig software- en veiligheidsupdates aangeboden op hun smartphone. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond .

Helft van de toestellen niet up-to-date

Ruim de helft van de 250 onderzochte modellen draait nog op Android 6 uit 2015. De nieuwste versie, Android 8, is echter al sinds augustus 2017 beschikbaar. Een derde van de toestellen kreeg een half jaar of langer geleden voor het laatst een veiligheidsupdate. Merken die het meest achterlopen met versie- en veiligheidsupdates zijn merken als Acer, Alcatel en Wiko. De modellen van Nokia, General Mobile en Google zijn het meest up-to-date.

Gevaar voor hackers

De veiligheidsupdates zijn belangrijk om gegevens van de gebruiker te beschermen tegen inbreuk van buitenaf door hackers. De gevolgen van een lek in de software kunnen variëren van ongewenste reclame tot het overnemen van de telefoon of het gijzelen van persoonlijke gegevens.

Enkel bellen en sms’en

Een oudere Android-versie waarvoor geen updates meer worden aangeboden kan beter worden vervangen door een nieuwer model. Is dit niet mogelijk, gebruik het toestel dan niet voor mail en bankzaken en beperk het gebruik tot bellen en sms’en.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!