Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Android telefoons hebben slechte standaardbeveiliging

08-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone telefoon appen bellen 930
Androids standaardbeveiliging beschermt telefoons slecht tegen foute apps en phishing. Dit concludeert de Consumentenbond na onderzoek.
In de test van de Consumentenbond werden 21 gratis en betaalde beveiligingsapps bekeken. De prijs van de betaalde beveiligingsapps verschilt tussen de 7 euro en 40 euro. Daarnaast werd ook de beveiliging van Google, Play Protect en Safe Browsing getest.

Play Protect

Play Protect blokkeert maar 56 procent van de 2.000 malafide apps. De gemiddelde beveiligingsapp doet het een stuk beter en blokkeert 89 procent. 

Safe Browsing

De functie Safe Browsing moet standaardbrowser Chrome beschermen. Deze presteert echter nog slechter dan Play Protect. De functie blokkeerde geen enkele van de 250 phishingwebsites. Dit is een risico aangezien phishing op smartphones steeds vaker voorkomt en moeilijker te vinden is dan op computers.

Beste uit de test

De betaalde beveiligingsapp van Eset kwam het beste uit de test. De app blokkeert 91 procent van de malafide websites.

Extra beveiligingsapp

De Consumentenbond raadt Androidgebruikers die betere bescherming tegen phishing willen of regelmatig nieuwe of onbekende apps installeren aan om een goede beveiligingsapp te installeren.
Bron: De Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!