Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Animal Rights: Dierenmishandeling slachthuis wordt beloond

29-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Slachthuis_vlees
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights is zwaar teleurgesteld dat het 'gruwelslachthuis' in het Belgische Tielt mag uitbreiden. ,,De hoofdverantwoordelijken voor de zware mishandeling van varkens in het slachthuis Tielt zijn nog altijd niet gestraft. Zij worden nu beloond met een fikse uitbreiding. Opnieuw prevaleert het economisch gewin boven het welzijn en de rechten van dieren'', zegt Robert Molenaar, directeur van de organisatie.

Slacht van tweeënhalf miljoen varkens

Woensdagavond werd bekend dat het slachthuis voortaan 2,5 miljoen varkens per jaar mag slachten van de Belgische autoriteiten. Dat was 1,5 miljoen. Eerder dit jaar moest de vestiging van de Debra Group een maand dicht nadat Animal Rights er met undercovercamera's schokkende beelden van dierenmishandeling aan het licht had gebracht.
De varkens daar werden onder meer geschopt, geslagen en bij volle bewustzijn verdronken in een heetwaterbad. Het bedrijf kreeg na het invoeren van allerlei maatregelen een tweede kans en heropende in april. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!