Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

ANWB: drukte op wegen door evenementen

ANWB: drukte op wegen door evenementen

De komende dagen en vooral in het weekend zijn er tal van evenementen die zullen leiden tot grote drukte op de wegen. Daarvoor waarschuwt de ANWB dinsdag. Het gaat onder meer om de TT in Assen, Veteranendag en Parkpop in Den Haag en twee concerten van Coldplay in de Amsterdam ArenA.

Coldplay
Door de optredens van de Britse band Coldplay zal het donderdag en vrijdag aan het eind van de avondspits extra druk zijn op de A1, A2 en A9, aan de zuidoostkant van Amsterdam.

Veteranendag
Op de wegen naar en rond Den Haag wordt het zaterdag erg druk vanwege Veteranendag op het Malieveld bij de A12 en zondag door bezoekers van Parkpop in het Haagse Zuiderpark.

Nacht van Assen 
Zaterdag en zondag verwacht de ANWB files op de wegen rond Assen en op de A28. De TT is dit jaar voor het eerst op zondag, maar zaterdag komt ook al veel publiek naar de Nacht van Assen.

Wielrennen en muziekfestival
Drukte wordt ten slotte ook verwacht op de N57 bij Ouddorp door het Nederlands kampioenschap wielrennen zowel vrijdag als zaterdag en op de A50 (Eindhoven-Arnhem) en de A73 (Venlo-Nijmegen) door het muziekfestival Down The Rabbit Hole, vrijdag tot en met zondag. ANP