Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AOW-leeftijd stijgt de komende jaren minder snel

20-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen aow
De AOW-leeftijd zal de komende jaren langzamer stijgen. Bijna de hele Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het AOW-voorstel. Dat voorstel is onderdeel van het akkoord tussen werknemers en werkgevers over de hervorming van de pensioenen.
Tot 2022 wordt de AOW-leeftijd bevroren op 66 jaar en vier maanden. Daarna zal de leeftijd weer oplopen, maar wel een stuk trager dan voorheen gepland. Om het AOW-akkoord voor 1 januari geregeld te hebben, dient het wetsvoorstel voor 1 juli zijn afgehandeld.
Deze tragere stijging was een grote wens van de vakbonden in de onderhandelingen met werkgevers en kabinet. Toch hadden enkele oppositiepartijen liever gezien dat de pensioenleeftijd zou teruggaan naar 66 jaar (onder andere 50PLUS en DENK), of zelfs weer 65 jaar wordt (SP). Deze partijen stemden toch voor. De PVV vindt de pensioenafspraken ''flut'' en ging daarom ook niet akkoord met de tragere AOW-stijging. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!