Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Appverbod draagt weinig bij aan verkeersveiligheid'

27-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
fietsen telefoon 930
Volgens de Fietsbond gaat het nieuwe verbod op appen op de fiets weinig bijdragen aan de verkeersveiligheid. "We kennen geen bewijs dat appen onder het fietsen leidt tot hogere ongevalscijfers." De Fietsbond staat echter wel achter het nieuwe verbod. "De mobiele telefoon moet namelijk zoveel mogelijk uit het verkeer verdwijnen."
Vanaf 1 juli is het verboden om een telefoon vast te houden terwijl een voertuig wordt bestuurd. Dat geldt dus ook voor de fiets. Overtreding kan een boete opleveren van 95 euro, voor kinderen tot 16 jaar wordt dit bedrag gehalveerd.

'Een offer dat fietsers moeten brengen'

Fietsersbond-directeur Saskia Kluit vindt het appverbod een offer dat fietsers moeten brengen om het hele verkeer veiliger te maken. "Telefoongebruik in de auto is gevaarlijker, maar het gaat om het principe. Als we jongeren leren dat de smartphone op de fiets wél mag, dan zal het nog veel lastiger zijn om dat gedrag in de auto uit te bannen, waar het écht gevaarlijk is. Het verkeer wordt veiliger als uiteindelijk helemaal niemand wordt afgeleid door zijn mobiele telefoon." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!