Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Arme kinderen krijgen "Zomerpretpakket"

10-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen water verdrinking
Het Nationaal Fonds Kinderhulp geeft kinderen met arme ouders die deze zomer niet op vakantie gaan een "Zomerpretpakket" zodat zij zich alsnog kunnen vermaken. Het pakket bestaat uit onder andere uit toegangskaarten voor een pretpark, boeken, bioscoopbonnen, en een gezinsspel. Er zijn 5000 Zomerpretpakketen. De eerste 32 worden vandaag, 10 juli, uitgedeeld in Hilversum. 
In Nederland zijn er ruim 300.000 kinderen die opgroeien in armoede. Een op de vijf gezinnen gaat niet op vakantie, omdat dit te duur zou zijn. Zo blijkt uit cijfers van het Nibud.  Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor deze kinderen. Het fonds begon twee jaar geleden met de Zomerpretpakketten als proef. Dit waren er toen 300. Vorig jaar werden dit er al 2300 en dit jaar zijn er dus 5000 Zomerpretpakketten. 

Steeds meer pakketten

Het fonds wil de komende jaren steeds meer pakketten gaan uitdelen. Maar, het is afhankelijk van donateurs en instellingen die materiaal gratis ter beschikking stellen. De belangstelling voor de Zomerpretpakketten is groot. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!