Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Arme mensen worden alleen maar armer

22-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Geld euro cash
Mensen met een laag inkomen worden steeds armer, meldt Zelf, een netwerk van maatschappelijke bewindvoerders, naar aanleiding van een steekproef onder cliënten.
Door een stijging van de vaste lasten blijft er minder geld over voor primaire levensbehoeften, zoals voedsel en kleding. De onderzoekers vermoeden dat mensen met lagere inkomens nu netto 100 euro per maand minder overhouden dan tien jaar geleden. 
"Voor mensen die gewend zijn om iedere euro drie keer om te draaien, is het natuurlijk een ramp wanneer er minder euro's overblijven die bovendien steeds minder waard worden", beredeneert Erwin Bel, voorzitter van het platform maatschappelijke bewindvoerders.
De onderzoekers noemen het verlies aan koopkracht voor kwetsbare groepen pijnlijk, vooral gezien de overheid verantwoordelijk is voor de lastenverzwaring. Ongeveer 250.000 mensen worden in Nederland geholpen met beheren van hun financiën.
De steekproef werd gedaan onder tweehonderd mensen die al minimaal tien jaar geholpen worden met hun financiën. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!