Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Autoverzekering: Rotterdam veel duurder dan Groningen

27-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
auto schade takelwagen 930
De verschillen in premie voor de autoverzekering tussen de grote steden in ons land zijn enorm, blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Geld.nl. Binnen de elf grootste steden loopt het verschil in betaalde premie op tot ruim 500 euro op jaarbasis.

Rotterdammer betaalt 500 euro meer premie dan Groninger

In de stad Groningen is de premie met 62,73 euro per maand het laagst. In Rotterdam is de autoverzekering met gemiddeld 105,62 euro per maand het duurst.
Na een een jaar heeft een Rotterdammer dus ruim 500 euro meer premie moeten betalen dan een inwoner van Groningen.
*Premies zijn per maand
Op basis van 18.000 vergelijkingen van inwoners uit de elf grootste steden qua inwoneraantal berekende Geld.nl de gemiddelde premie die wordt betaald voor een autoverzekering.

Waar komen de verschillen vandaan?

Autoverzekeraars kijken naar verschillende statistieken over de stad waar je woont, zoals criminaliteitscijfers, verkeersdrukte, het aantal ongevallen etc. Hoe meer criminaliteit in de stad, hoe drukker het verkeer en hoe meer ongevallen, hoe hoger de premie ligt. Steden als Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam kennen hierdoor fors hogere premies dan bijvoorbeeld Breda, Haarlem en Groningen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!