Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Autoverzekering steeds verlieslatender voor verzekeraars'

18-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autoverzekering geld auto 930
Autoverzekeraars moeten steeds meer geld bijleggen om de kosten van schades door bijvoorbeeld aanrijdingen te dekken. Volgens schadespecialist CED moest op elke euro premie vorig jaar gemiddeld 22 cent worden toegelegd, onder meer doordat het aantal aanrijdingen steeg en het gemiddelde schadebedrag fors opliep.

Schadebedrag van 2,9 miljard

Het totale schadebedrag kwam in 2017 volgens schattingen uit op meer dan 2,9 miljard euro. Dat betekende volgens CED een stijging van 7 procent ten opzichte van 2016. Het aantal schades per auto bleef gelijk. De voornaamste oorzaak was volgens de schadespecialist de groei van het wagenpark. Inmiddels rijden er volgens CED bijna 9,5 miljoen auto’s rond.

Meeste averij door aanrijdingen

Aanrijdingen zijn volgens het CED-rapport verreweg de grootste factor in de schadelast. Averij door aanrijdingen steeg in 2017 met 10 procent. Afleiding door smartphonegebruik is hier volgens de onderzoekers een belangrijke factor, maar ook de toegenomen drukte op de weg speelt mee. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!