Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Babboe roept bakfiets 'City' terug

Babboe roept bakfiets 'City' terug

Fietsenfabrikant Babboe heeft geconstateerd dat het frame van tweewielerbakfiets 'City', geproduceerd van 2010 tot met 2012, een fabricagefout heeft. Daarnaast kan in het frame van modellen die tussen 2017 tot juni 2018 zijn gemaakt in enkele gevallen een lasfout zitten. Bij intensief gebruik kunnen er mogelijk haarscheurtjes in het frame ontstaan. 

Frames vervangen

De scheurtjes kunnen leiden tot het doorzakken van het frame en daarmee een onveilige situatie opleveren. Het betreft framenummers beginnend met GB10, GB11, GB12, GB16K, GB16L, GB17, GB18, U17, U18, WSP3 en WSP4. Babboe belooft de getroffen framedelen of frames te vervangen.

Mail naar fietseigenaren

Het bedrijf in Amersfoort liet vrijdag al een waarschuwing uitgaan en heeft alle bekende eigenaren in een persoonlijke mail benaderd. Eigenaren is aangeboden de gebreken zo snel mogelijk te verhelpen. De mobiele bakfietsservice van Babboe wordt ingezet om frames op halen en te vervangen. Naar schatting 500 van de 3500 eigenaren van het tweewielige bakfietsmodel City hebben zich tot nu toe gemeld bij bakfietsenfabrikant Babboe. Bronnen: NVWA/ANP

Meer info op de Babboe-website.