Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bagagekosten vliegtuig gaan omhoog

05-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koffer bagage 930x520
Ruimbagage meenemen aan boord van het vliegtuig wordt deze zomer in veel gevallen duurder dan een jaar eerder. Veel Europese luchtvaartmaatschappijen hebben hun tarieven in aanloop naar het vakantieseizoen opgeschroefd, zo constateert vliegticketvergelijker Tix.nl woensdag na een steekproef.
Meerdere hogere tarieven
Meer dan de helft van de onderzochte maatschappijen heeft het afgelopen halfjaar één of meer tarieven voor bagage verhoogd. De gemiddelde prijsstijging is 21 procent. Dat scheelt voor een gezin al snel een paar tientjes bij een retourvlucht. Corendon, Eurowings, Transavia, TUIfly, Wizzair, EasyJet en Vueling maakten het meenemen van koffers duurder. Onder meer KLM deed dat vooralsnog niet. 
Vergelijken lastig
Tix.nl wijst erop dat het vergelijken van tarieven soms lastig is, omdat veel maatschappijen variabele tarieven hanteren. Deze kunnen verschillen per periode, route of reisafstand. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!