Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Banken vrezen strengere aanpak klanten met aflossingsvrije hypotheek'

12-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
hypotheek 930 520
De Nederlandse banken zijn bang voor omvangrijke capaciteitsproblemen als ze binnenkort honderdduizenden klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief moeten gaan benaderen. Die klanten zouden volgens toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) mogelijk in de problemen komen aan het einde van de looptijd van hun hypotheek. De banken vrezen dat ze zoveel mankracht moeten gaan inzetten om deze klanten in actie te krijgen, dat hun hypotheekapparaat vastloopt.
Rondgang
Dit blijkt uit een rondgang langs de vier grootste banken van het land door het Financieele Dagblad. De grote vier zijn van mening dat ze zelf al op de goede weg zijn met hun analyse en benadering van "potentiële probleemklanten". Deze groep zou 'slechts' een omvang hebben van hooguit tienduizenden klanten. Problemen kunnen ontstaan als er te weinig pensioen- of spaargeld is.
Fiscale aftrekbaarheid
Er zijn ongeveer 1,1 miljoen huishoudens met een grotendeels aflossingsvrije hypotheek. In 2031 valt de fiscale aftrekbaarheid van veel aflossingsvrije hypotheken weg. ANP/FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!