Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Basispakket naar 30 tv-zenders

29-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voetbaltelevisie-groot_05.jpg
Het wettelijke basispakket van televisiezenders wordt verdubbeld. Door het basispakket uit te breiden van 15 naar 30 zenders is er plek voor alle belangrijkste publieke en commerciële zenders, beargumenteerde minister Marja van Bijsterveldt donderdag in haar toespraak op het Nationaal Omroepcongres.
Minder klachten kijkers verwacht
Volgens de minister leidt een uitbreiding van het wettelijke aanbod tot minder klachten van tv-kijkers en programmaraden en minder procedures bij het Commissariaat voor de Media en rechtbanken.
De kabelmaatschappijen zijn nu wettelijk verplicht Nederland 1, 2 en 3 door te geven, evenals één lokale en regionale zender en de twee Vlaamse publieke zenders. De programmaraden adviseren de kabelmaatschappijen over acht andere zenders.
'Ook digitale aanbieders moeten meedoen'
De minister wil de voorschriften ook opleggen aan digitale aanbieders van televisie, als KPN, Canal Digital en Tele2. ,,Zij bedienen ook dik 2 miljoen huishoudens en ook zij hebben een maatschappelijke opdracht'', zei de bewindsvrouw.
Van Bijsterveldt stuurt volgende maand een brief aan de Tweede Kamer om de Mediawet op dit punt te wijzigen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!