Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: tweedehands witgoed gaat steeds kapot

  •  
10-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
195x90_wasmachine.jpg
De Belbus is deze week in Amsterdam bij Carolien Dekker. Zij kocht een ruim half jaar geleden een Bosch wasdroogcombinatie voor €270 bij '2de kans witgoed'. Ze kreeg voor dat geld een A-merk wasdroogcombi met zes weken garantie. Dat is haast te mooi om waar te zijn. Helaas was het ook te mooi om waar te zijn.
Wel wassen, niet drogen
Na drie weken houdt haar Bosch er mee op. Dankzij haar garantie krijgt ze direct een nieuwe. Hier heeft ze alleen niet veel aan want hij wast alleen, maar kan niet drogen. De komende maanden volgen er nog veel wasdroogcombinaties, maar allemaal gaan ze kapot.
Vijf op een rij
Zeven maanden later en vijf wasmachines verder is Carolien het zat en wil ze haar geld terug. Dat krijgt ze niet terwijl het duidelijk is dat er geen goede machine geleverd kan worden. Ze doet al die tijd haar was al noodgedwongen bij de wasserette. Dat blijkt voor een langere termijn een dure bezigheid te worden want ze is in totaal al €75 kwijt.
Op bezoek
Tijd voor de Belbus om in te grijpen en op bezoek te gaan bij 2de kans witgoed. In eerste instantie willen ze ons niet ontvangen, maar geven ze haar wel alvast €150. Het resterende bedrag krijgt ze als ze de machine komen halen. Hier is Carolien niet blij mee. Ze is bang dat ze zich bedenken als de Belbus weg is. Daarom gaat Rutger Verhoeven toch nog een keertje naar binnen.
Deal
Na wat onderhandelen komt Rutger tot een goede deal. Ze halen de wasmachine direct op en Carolien krijgt haar geld dus ook direct. Daarbovenop krijgt ze nog €50 vergoeding voor de gemaakte kosten bij de wasserette.
Mail!
Gaat je wasmachine ook steeds kapot of heb je een ander probleem met een bedrijf? Mail naar belbus(at)vara.nl, stuur een tweet naar @KassaBelbus of schrijf ons op Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!