Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belgische stakingsdag treft luchtpassagiers

07-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig boeing wolken 930 520
Het vliegveld van Brussel adviseert reizigers vrijdag alleen met handbagage naar de luchthaven te komen. Donderdag riep de socialistische vakbond bagagepersoneel op het werk vrijdag neer te leggen, waarop het vliegveld in Zaventem passagiers waarschuwde.
Werkonderbrekingen
Oorspronkelijk stond vrijdag een nationale staking op het programma, maar dat is teruggebracht tot werkonderbrekingen bij metaal-, textiel- en voedingsbedrijven en in de schoonmaak-, beveiligings-, en horecabranche. Bij het treinverkeer wordt geen overlast verwacht.
ING
Uit protest tegen een aangekondigde ontslaggolf wordt ook bij ING wordt gestaakt. Het personeel is opgeroepen naar het hoofdkantoor in Brussel te komen.
Betoging
De vakbonden komen niet alleen in het geweer tegen het regeringsbeleid, maar ook tegen de werkgevers. Om 11.00 uur houden vakbondsleden een betoging in Waver, waar premier Charles Michel burgemeester is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!